Дата / ЧасВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми кметове, кметски наместници, граждани,
Ако имате информация за лице, което е поставено под карантина и не спазва забраната за излизане от дома, във връзка с разпространението на корона вирусната инфекция, моля подайте сигнал на телефони: 0886070017; 0893341675 – Дежурен областен съвет за сигурност – Търговище.
Вашите сигнали са важни за нашата правилна реакция


вторник 15 септември 2020 - 17:32:08
изглед за печат
Днес, 15.09.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков посрещна заместник-министъра на образованието г-жа Таня Михайлова и заедно станаха част от тържествата, по случай откриването на новата учебна година в две училища на територията на областта. Гост на празненствата бе и началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева.

Рано сутринта г-н Стайков и зам.-министър Михайлова приветстваха ученици и учители в III ОУ „Петко Рачeв Славейков“ в гр. Търговище. „За мен е изключителна чест днес да бъда сред Вас. Да открием новата 2020/2021 учебна година и да се завърнем в класните стаи след една неочаквана ваканция, но съобразени с условията, в които се намираме” – каза в приветствието си г-жа Михайлова. Тя се обърна към всички ученици, прекрачващи прага на III ОУ „П. Р. Славейков”, с пожелания за здраве, търпение, упоритост и постоянство. „Днес Вие се връщате в класните стаи, където не само ще получавате нови знания, а ще формирате умения и ще се учите на най-важното – да бъдете добри и всеотдайни хора” – допълни обръщението си заместник-министърът.

Тук г-н Митко Стайков изказа своята искрена радост от обновения облик на училището, в което са освежени класните стаи, подменена е и дограмата, освежена е и фасадата на училището. „Всички ние сме отговорни за условията, при които се обучават нашите деца. Щастлив съм, че днес виждам подходяща учебна среда и вярвам, че тук ще се прилагат нови и иновативни методи на работа, за да израстват децата на Търговище знаещи и можещи, като достойни граждани на града и страната ни” – каза още той.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 14 септември 2020 - 19:42:17
изглед за печат
Днес, 14.09.2020 г., в Пресцентъра на Областна администрация - Търговище се проведе заседание на Областния координационен щаб за борба с COVID-19. То бе организирано от областния управител на област Търговище и председател на Щаба г-н Митко Стайков. Той обяви, че заседанието се свиква извънредно, заради повишаващият се брой на заразените с коронавирус жители на област Търговище,почти запълнения капацитет в Инфекциозно отделение на МБАЛ Търговище и настъпващият първият учебен ден на 15.09.2020 г. Областният управител даде думата на д-р Марин Йовов - главен секретар на РЗИ – Търговище, да запознае присъстващите с актуалната епидемиологична обстановка в област Търговище.

Изпълнителният директор на МБАЛ – Търговище д-р Иван Светулков акцентира върху значително намалелия брой свободни легла в Инфекциозното отделение на областната болница. Той подчерта, че в МБАЛ – Търговище имат готовност да обособят и други помещения за лечение на пациенти с коронавирус, но това не бива да означава, че биха могли да бъдат хоспитализирани всички установени случаи на заразяването. Затова по-леките случаи би било желателно да се настаняват в другите две многопрофилни болници на територията на областта. Д-р Светулков отправи предложение към областния управител за закупуване на апаратура за изследване на пробите от PCR-тестовете на територията на област Търговище. Това би довело до по-бързото узнаване на резултатите от взетите секрети, както и до спестяване на средства за транспортиране на пробите от Търговище до лаборатории в градовете Варна и Разград. В тази връзка г-н Митко Стайков се ангажира да проучи възможностите за закупуване на необходимата техника.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 12 септември 2020 - 23:11:16
изглед за печат
Четирима жители на област Търговище са диагностицирани с COVID-19 през последното денонощие. Двама от тях са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище, останалите са поставени под домашна карантина.
Новонастанени за лечение в областната болница са две жени - на 77 г. от с. Кралево, общ. Търговище и на 65 г. от с. Великденче, общ. Омуртаг. Установени са контактните им лица - общо 8 души, сред които и четири деца. На всички тях са връчени предписания за спазване на 14-дневна самоизолация.
Положителен резултат за COVID-19 е регистриран и при мъж на 43 г. от гр. Търговище, поставен под домашна карантина като контактен на инфектиран с предписание, издадено на 31.08.2020 г. С оплаквания от отпадналост и повишена температура търси съдействие от РЗИ-Търговище. Изпратен е специализиран медицински екип, който го транспортира за преглед при инфекционист. Назначена му е симптоматична терапия и е насочен за домашно лечение за следващите 14 дни. Няма установени домашни контактни лица.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 10 септември 2020 - 20:18:25
изглед за печат
Четири нови случая на коронавирус са регистрирани днес, 10.09.2020 г., в област Търговище. Двама от тях са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище, а другите двама са поставени под домашна карантина за 14 дни или до получаване на отрицателен резултат от PCR-тест.
За лечение в Инфекциозно отделение са настанени мъж на 61 г. от с. Плъстина, община Омуртаг и жена на 64 г. от гр. Търговище. Оплакванията и при двамата новодиагностицирани датират от десетина дни, като в периода са лекувани симптоматично. Без повлияване от назначената терапия се обръщат повторно към личните им лекари, които ги насочват за хоспитализиране.
Установени са контактните им лица - съпрузите на двамата заболели. Своевременно са им връчени предписания за карантиниране, към момента са без оплаквания в здравословното състояние.
Пациентката работи в шивашка фирма в гр. Търговище, като последно е била на работното си място на 02.09.2020 г.
39-годишна жена от областния град, работеща в същото предприятие, също е дала положителна проба за COVID-19.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 07 септември 2020 - 17:25:27
изглед за печат
Пети смъртен случай вследствие на COVID-19 е регистриран след 20.00 часа на 06.09.2020 г. в област Търговище. В Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище е починал мъж на 74 г. от гр. Попово, чийто положителен тест за коронавирус бе потвърден на 03.09.2020 г.
Починалият бе хоспитализиран на 31.08.2020 г. в Кардиологично отделение на МБАЛ-Търговище със стомашно-чревно неразположение и обща отпадналост. Страдал е и от сърдечна недостатъчност и онкологично заболяване. След направен PCR-тест, чийто резултат се позитивира, същият бе приведен за лечение в Инфекциозно отделение на здравното заведение, където и загуби битката с вируса.
Областна администрация Търговище

неделя 06 септември 2020 - 19:34:02
изглед за печат
Нови три случая на COVID-19 са регистрирани в област Търговище през последното денонощие. И тримата новозаразени са жители на община Омуртаг.
COVID-инфектиране е установено при жена на 58 г., приета с пневмония във Второ вътрешно отделение на МБАЛ-Търговище. След получаване на положителния резултат пациентката, която към момента е в задоволително общо състояние, е приведена за лечение в Инфекциозно отделение на областната болница. Контактен у дома й е единствено нейният съпруг.

Мъж на 60 г., приет за интервенция в отделението по хирургия, също е дал положителна проба за коронавирус. При получаване на вирусологичния резултат, пациентът е насочен за хоспитализация в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище, но писмено декларира своя отказ от настаняване и е освободен с предписание за домашна изолация. Като контактни на заболелия са установени две лица - неговите съпруга и снаха.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 05 септември 2020 - 17:07:21
изглед за печат
Жена на 70 г. от гр. Попово и мъж на 42 г. от с. Дългач, общ. Търговище са диагностицирани с коронавирус. И двамата са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище вчера, 04.09.2020 г. Направените им PCR- изследвания потвърждават COVID-инфекцията.
Новодиагностицираната жена е съпруга на 74-годишния мъж, за чието заболяване съобщихме вчера. Пациентката е в задоволително общо здравословно състояние. Единствен контактен в дома й е синът им, който е поставен под домашна карантина, считано от 04.09.2020 г.
Новорегистрираният мъж от с. Дългач е несемеен, пенсиониран с решение на ТЕЛК. Заболелият се чувствал отпаднал, като периодично установявал повишена температура в последните десетина дни. Не е потърсил медицинска помощ до вчера, когато се среща с личния си лекар. Насочен е за преглед при инфекционист, а в последствие е и хоспитализиран.
На контактните му родители са връчени предписания за спазване на 14-дневна карантина.
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 170 171 172

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище